Institutul Clinic de Urologie
si Transplant Renal
Cluj-Napoca Romania
  English English
 

 
 
                  Debut
    Programul de transplant renal inițiat de Prof. Dr. Mihai Lucan a debutat în 1992 în colaborare și sub supravegherea Consorțiului Interuniversitar de Transplant de Organe-Roma.

                  1900 operații de transplant renal
                   și 58 de transplante încrucișate

    Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca are cea mai mare experiență din țară în domeniul transplantului.

                  Premiere
     În premieră pe țară în Institutul clujean echipa medicală condusă de Prof. Dr. Mihai Lucan a realizat primul transplant de pancreas și primul transplant dublu, de pancreas și rinichi simultan. Transplantul pancreatic a fost făcut după o perioadă de pregătire a medicilor institutului în cetre similar din Pisa, Innsbruck, Tubingen, în colaborare cu EUROTRANSPLANT.

                  Transplantul "DOMINO"
    Este primul și singurul institut medical în care se desfașoară un program special de transplant renal DOMINO (transplant renal în care sunt implicate mai multe perechi donator-acceptor care pot fi permutate în așa fel încât compatibilitatea organelor cu organismul care îl va primi să fie cât mai bună). La Cluj s-au făcut 58 de astfel de transplante încrucișate, având astfel cea mai mare experiență din Europa.

                  Particularități
    ICUTR Cluj-Napoca este singurul centru medical care abordează anomaliile vasculare și de căi urinare la rinichiul care urmează să fie transplantat.
    Institutul clujean condus de Prof. Dr. Mihai Lucan este singurul din țară care a realizat transplantul renal transgrup.
    Și tot aici s-a efectuat primul transplant renal pedriatic din Europa (copil de 2 ani transplantat cu grefa de donator în moarte cerebrală tot de 2 ani), primul transplant pediatric preemtiv, primul transplant pediatric după operație de nefroblastom și primul transplant pediatric după nefrectomie bilaterală.
    O altă realizare a Institutului clujean care este importantă în special pentru pacient este recoltarea laparoscopică a rinichiului pentru transplant (52 de recoltări retroperitoneoscopice). Avantajele sunt: durere postoperatorie redusă, aspect estetic, spitalizare redusă, reintegrare socio-profesională mult mai rapidă.
  
  
Text explicativ_1Text explicativ_1

Text explicativ_2Text explicativ_2

Text explicativ_3Text explicativ_3

Text explicativ_4Text explicativ_4

Text explicativ_5Text explicativ_5

Text explicativ_6Text explicativ_6

Text explicativ_7Text explicativ_7
 
(C) 2011-2016 Institutul de Urologie
și Transplant Renal Cluj-Napoca
All Right Reserved
[ Link-uri utile ] [ Parteneri ]